Заповідник Діяльність Офіційні документи Проекти Громадянам Пропозиції Контакти Новини ми у facebook

Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник
Вікіпедія >>> Орлан-білохвіст Haliaeetus albicilla

Найбільший птах, який зустрічається на теринах чорнобильського заповідника. Гніздується в старих ділянках лісу біля великих водойм – озера, річки. На території заповіднику мешкає біля 15 пар орланів. Місцева популяція осіла. В зимовий час кількість орланів збільшується за рахунок птахів північних популяцій – Білорусь, Прибалтика, Скандинавія і Росія. На території зимує до 55 птахів. В цей час основа поживи орланів, загиблі тварини, або залишки тварин, здобутих вовками. В гніздовий час харчуються рибою, птахами і невеликими тваринами. Навіть в літній період на ставку-охолоджувачі ЧАЕС можна спостерігати до 15 орланів, серед яких більша частина не статевозрілі птахи. Гніздова популяція э стабільною і має тенденцію до збільшення.

Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник Tel: +38 (044) 275-01-88 Електронна пошта: info@zapovidnyk.org.ua